Ervaringen met Psycholoog Den Bosch


Mark, 38 jaar, Utrecht
Ik ben 1,5 jaar geleden via een goede vriend bij Bernadette terecht gekomen. Op dat moment zat ik flink in de knoop, ik was erg moe en had nergens zin in. Ik kon direct bij Bernadette terecht. Fijn was dat. Ik had haar niets verteld en ook nooit ontmoet en was daarom stomverbaasd dat ze tijdens het eerste gesprek zoveel belangrijke zaken over mij kon vertellen, waarin ik me volledig herkende. Ik bleek burn-out verschijnselen te hebben. Ze leerde me de draad weer op te pakken; zo ontdekte ik mijn passie voor boetseren en blies ik mijn oude hobby 'motorrijden' nieuw leven in. Ik leerde gaandeweg te zien dat ik fouten mocht maken, mijn grenzen te voelen en vooral te genieten van mijn gezin. Ik heb onlangs mijn eigen bedrijfje gestart en ben daar vreselijk trots op!

Sofie, 29 jaar, Best
Hoogbegaafd, angststoornissen, depressie en een eetstoornis. Ze hadden er ook nog een stickertje met Persoonlijkheidsstoornis opgeplakt. Uiteindelijk liep ik totaal vast. In mijn studie, relatie en later werk. Ik kwam bij Bernadette via een HB-vriendin. Ik kende haar van mijn studie, Natuurkunde. Ik volgde in die tijd twee studies, maar was met beiden gestopt. Super om met iemand te praten die hoogbegaafd en hoogsensitief is. Ze doorgrondde me razendsnel. Stronteigenwijs als ik ben/was, bood ik vooral veel weerstand. Bernadette liet me begaan, maar greep tijdens de derde sessie in. BAM, een stevige confrontatie, die ik nodig had. Mijn ijzeren bunker was opengebroken en achteraf bezien, begon toen mijn herstel. Uiteindelijk heb ik 1 studie weer opgepakt, naast mijn werk (oersaaie baan als adviseur bij een bedrijf). Bernadette maakte me bewust van zoveel dingen, die ik als HB-er nooit zo had herkend. Topper!

Nathalie, 23 jaar Amsterdam
Begin 2008 ben ik voor het eerst bij Bernadette gekomen. Ik had veel psychische klachten waardoor ik erg somber was en veel pijn had. Vlak voor ik aan de behandelingen begon had ik de diagnose fibromyalgie gekregen. Door de therapie heb ik meer inzicht gekregen in hoe het leven, en vooral mijn problemen, in elkaar zaten. Ik heb sindsdien geleerd om met mijn gevoeligheid om te gaan. Zo heb ik ook geleerd niet in mijn sombere gedachtes te blijven hangen, maar meer naar mijn gevoel te luisteren i.p.v. naar mijn hersenen. Door positiever in het leven te staan en beter met de mensen in mijn omgeving om te gaan is het leven leuk geworden. Voor het eerst in mijn leven ben ik echt gelukkig en kan ik genieten van het leven zoals ik dat nooit eerder heb gekund. Ondanks dat ik nog steeds last heb van pijnklachten, overheerst dit mijn leven niet meer. Ik ben erg dankbaar voor alles wat ik van Bernadette geleerd heb. Andere psychologen hebben mij nooit goed kunnen begrijpen, en dat is iets wat Bernadette wel kan door haar speciale gave. Ze kan zien wat je problemen zijn en hier verklaringen voor geven die heel ver terug kunnen gaan in je kindertijd en waar je zelf geen weet van hebt. Zo heeft ze mij geleerd dingen los te laten, en angsten te overwinnen. Bernadette liet mij zien, dat ik intelligent was. Ik bleek zelfs hoogbegaafd te zijn. Momenteel volg ik de voltijdse studie Psychologie aan de Universiteit.

Anne, 45 jaar, Eindhoven
Ik kwam bij Bernadette voor een psychologisch gesprek: mijn relatie was beëindigd en mijn huis moest verkocht worden omdat ik het alleen niet op kon brengen. Ik had het gevoel alsof de grond onder mijn voeten verdwenen was. Ik had te maken met verschillende emoties: verdriet werd afgewisseld met boosheid en ik wist vaak niet hoe te handelen en wat ik met die emoties moest doen. Voor mij was het gesprek met Bernadette een gevoel alsof ze duidelijk antwoorden gaf op mijn vragen, om mij net die steun en advies te geven waardoor ik weer verder kon met mijn leven. Heel duidelijk en verhelderend was het voor mij. Ook op vragen zoals: waarom voel ik dit nu? Hoe hierin te handelen omdat je met heel veel emoties te maken hebt. Ik heb inmiddels 2 gesprekken met haar gehad en nu al is het voor mezelf veel duidelijker waarom ik bepaalde handelingen uitvoer en wat ermee te doen in een volgende fase in mijn leven. Ik ben erg blij dat ik bij Bernadette van Wouw in behandeling ben.

Anniek, 24 jaar, Schijndel
Rond mijn zestiende begin ik gewicht te verliezen. Steeds meer. Mijn moeder had het in de gaten. Ze maakte een afspraak voor me met de huisarts. Zo kwam ik bij een POH en een diëtiste. Het hielp me niet. Ik werd doorverwezen naar een GGZ instelling. De wachtlijst was lang; 4 maanden. We besloten te wachten. Achteraf sonde van de tijd. Ik ben er een half jaar geweest. Mijn eetstoornis verbeterde niet. Via een vriendin van mijn moeder kwam ik bij Bernadette. Echt anders. Bernadette wist meteen welke problemen er aan mijn eetstoornis ten grond slag lagen. Dat was bijzonder en zo superfijn. Na wat sessies, kwam ik steeds beter in mijn vel te zitten. Ik kwam ook aan, werd minder bang. Het gaat inmiddels eer goed met me. Mijn moeder is dolblij. Ik nog meer. Veel geleerd bij Bernadette. Over mezelf, mijn gedrag, gevoelens, angsten, onzekerheden. Zo dankbaar!

Merel, 31 jaar, Den Bosch
Ik heb mijn ervaring met Bernadette in een gedicht gegoten:

'In een hoog tempo werd alles op scherp gesteld.
Dingen die ik van mijzelf wist, dingen die ik nog niet van mijzelf wist.
In een sessie kreeg ik alle antwoorden op een dienblaadje geserveerd.
Alles werd me duidelijk. Gaandeweg kreeg ik meer grip en rust.
Het zaadje ontkiemde voor mijn eigen productiebureau.
Een unieke en zeer positieve ervaring waar ik me onbevangen in heb gestort.'

Suzanne, 54 jaar, Helvoirt
Het was voor mijn een hele verademing om niet weer mijn hele levensverhaal te hoeven vertellen bij een of ander jong grietje, dat niet de levenservaring en het invoelingsvermogen heeft om mijn situatie écht te begrijpen. Bernadette sloeg direct de spijker op zijn kop. Ik heb geleerd om met mijn Fibromyalgie om te gaan. Ook heb ik de pijnlijke gebeurtenissen uit mijn verleden een plekje gegeven. Het voelt alsof ik balast kwijt ben, ik voel me fitter en veel minder bang. Bernadette, je doorziet dingen razendsnel, je bent begripvol en warm.

Willem, 61 jaar, Oss
Vanwege relatieproblemen zocht ik hulp. Ik was al 32 jaar getrouwd en had gevoelens ontwikkeld voor een andere vrouw. Ik was in de war en wist niet wat ik ermee aan moest. Bernadette gaf me inzicht in de problemen die al lang speelde tussen mij en mijn echtgenote. Ze vroeg me op de man af of ik gevoelens had ontwikkeld voor een andere vrouw en of ik nog aan mijn huwelijk wilde werken. Ik vertelde Bernadette over mijn situatie, maar ook dat ik mijn gezin niet wilde verliezen. Met Bernadette ben ik hard gaan werken aan mijn gedrag binnen de relatie. Toen ik mijn echtgenote enthousiast vertelde van mijn begeleiding bij Bernadette, heeft zij ook een afspraak gemaakt. We zijn vervolgens samen in relatietherapie gegaan. Daar hebben we geleerd om effectiever en duidelijker met elkaar te communiceren. Ook is het uiten van gevoelens en behoeftes voor mij gemakkelijker geworden. Ik heb weer het maatjes-gevoel van vroeger, wat ik al jaren kwijt was.

Linda, 32 jaar, Rosmalen
Ik zat al lang niet lekker. Op mijn negentiende ging ik naar een dietiste. Ik vond mezelf te dik, terwijl ik achteraf gezien helemaal niet dik was. Ik kreeg een dieet met bruine boterhammen, smeerkaas en halfvolle melk. Dingen die ik normaal nooit at. Alles onder controle, meende ik. Zo erg onder controle. Dat ik steeds minder ging eten. Ik wilde laten zien dat ik af kon vallen. In korte tijd verloor ik vijftien kilo. Tot ik ineens veel ging eten. Ik kreeg eetbuien en at dan van alles. 'Morgen begin ik weer,' herhaalde ik steeds. Vooral in de avonden propte ik me vol en braakte alles weer uit. Ik werd moe, mijn haar viel uit en mijn menstruatie bleef weg. Zes jaar lang, hield ik stand. Toen brak er iets in me. Uitgeput en huilend zat ik tijdens de eerste sessie bij Bernadette in de stoel. Ik had haar gevonden op internet en de client ervaringen gelezen. Ze sprak me aan. Inderdaad Bernadette wist precies waar ze over sprak, dat voelde ik meteen. Ze legde de vinger op alle zere plekken. Er moest gewerkt worden, begreep ik. Ik ben enige tijd bij Bernadette gekomen. Tot mijn eetbuien stopten. Ik kwam gaandeweg lekkerder in mijn vel te zitten. Nu zie ik Bernadette nog af en toe. Als een soort onderhoudsbeurt. Ik ben haar gruwelijk dankbaar. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ze heeft mijn leven totaal veranderd. Dat weet ze. Ik zeg het haar vaak.

Jeroen, 43 jaar, Boxtel
Ik had al diverse psychologen bezocht. Bij twee psychologen was ik zelfs anderhalf en twee jaar in behandeling. Wekelijks. Ik was toen nog jong en liet met me sollen. Een hele tijd later, ik was allang gestopt met de behandelingen voor depressiviteit en angstklachten deed ik een IQ test bij Mensa. Wat bleek: Hoogbegaafd. Fijn, maar mijn problemen waren er niet mee opgelost. Ik was nog steeds depressief, angstig, supersnel verveeld en vond werken sonde van mijn tijd. Via een studievriend ben ik met Bernadette in contact gekomen. Zij pakte razendsnel op, waar ik mee worstelde. Zo fijn om een psycholoog te hebben, die zelf HB is. Wat een verademing. Bernadette gaf me meteen in de eerste sessie al heldere inzichten. De dingen vielen op hun plek. Ik ben een ander carriere pad gaan bewandelen; de muziekwereld, wie had dat kunnen bedenken. Ik zeker niet! Maar ik voel me er als een vis in het water.

Vera, 49 jaar, Best
Ik twijfelde al een hele tijd over mijn relatie met Dirk. Pas nadat ik ook trubbels op mijn werk kreeg, ik bovendien erg vermoeid en lusteloos werd, besloot ik een goede psycholoog te gaan zoeken. Maar wie? Ik stelde uit. Intussen had ik iedere dag wel een huilbui en bleef het liefste op de bank of op bed liggen. Pas toen een goede vriendin me vol enthousiasme vertelde over haar ervaringen met Bernadette ging ik over tot actie. Ik maakte een afspraak. Al had ik wel het een en ander over de werkwijze van mijn vriendin vernomen. Ik was toch verbluft. Bernadette was snel, duidelijk en krachtig. Ze legde precies de vinger op de zere plekken; mijn relatie, werk, persoonlijkheid. Ze vertelde me wat er schortte, de oorzaken. Niks langdurige intakes of invullen van wel tig vragenlijsten. Bernadette was meteen to the point, zo helder en verfrissend. Eigenlijk wel knap, vond ik. Ik besloot met Dirk aan onze relatie te gaan werken. Ik leerde. Hij leerde. Samen leerden we. Uiteindelijk hielp Bernadette me van mijn burn-out af. Dirk en ik zijn weer echt een team geworden. We kunnen genieten van intimiteit ;-)

Wil je vrijblijvend informatie of een afspraak maken? Neem contact op