Client Ervaringen
Mark, 38 jaar
Nathalie, 23 jaar
Anne, 45 jaar
Deborah, 24 jaar
Merel, 31 jaar
Suzanne, 54 jaar
Willem, 61 jaar
Peter, 23 jaar
Esther, 41 jaar
Sylvie, 34 jaar
Eefje, 41 jaar
Edwin, 58 jaar
Floor, 18 jaar
Berend, 49 jaar
Marloes, 26 jaar
Rob, 17 jaar
Annemieke, 18 jaar
Mark, 38 jaar, Utrecht
Ik ben 1,5 jaar geleden via een goede vriend bij Bernadette terecht gekomen. Op dat moment zat ik flink in de knoop, ik was erg moe en had nergens zin in. Ik kon direct bij Bernadette terecht. Fijn was dat. Ik had haar niets verteld en ook nooit ontmoet en was daarom stomverbaasd dat ze tijdens het eerste gesprek zoveel belangrijke zaken over mij kon vertellen, waarin ik me volledig herkende. Ik bleek burnout verschijnselen te hebben. Ze leerde me de draad weer op te pakken; zo ontdekte ik mijn passie voor boetseren en blies ik mijn oude hobby 'motorrijden' nieuw leven in. Ik leerde gaandeweg te zien dat ik fouten mocht maken, mijn grenzen te voelen en vooral te genieten van mijn gezin. Ik heb onlangs mijn eigen bedrijfje gestart en ben daar vreselijk trots op!

Nathalie, 23 jaar Amsterdam
Begin 2008 ben ik voor het eerst bij Bernadette gekomen. Ik had veel psychische klachten waardoor ik erg somber was en veel pijn had. Vlak voor ik aan de behandelingen begon had ik de diagnose fibromyalgie gekregen. Door de therapie heb ik meer inzicht gekregen in hoe het leven, en vooral mijn problemen, in elkaar zaten. Ik heb sindsdien geleerd om met mijn gevoeligheid om te gaan. Zo heb ik ook geleerd niet in mijn sombere gedachtes te blijven hangen, maar meer naar mijn gevoel te luisteren i.p.v. naar mijn hersenen. Door positiever in het leven te staan en beter met de mensen in mijn omgeving om te gaan is het leven leuk geworden. Voor het eerst in mijn leven ben ik echt gelukkig en kan ik genieten van het leven zoals ik dat nooit eerder heb gekund. Ondanks dat ik nog steeds last heb van pijnklachten, overheerst dit mijn leven niet meer. Ik ben erg dankbaar voor alles wat ik van Bernadette geleerd heb. Andere psychologen hebben mij nooit goed kunnen begrijpen, en dat is iets wat Bernadette wel kan door haar speciale gave. Ze kan zien wat je problemen zijn en hier verklaringen voor geven die heel ver terug kunnen gaan in je kindertijd en waar je zelf geen weet van hebt. Zo heeft ze mij geleerd dingen los te laten, en angsten te overwinnen. Bernadette liet mij zien, dat ik intelligent was. Ik bleek zelfs hoogbegaafd te zijn. Momenteel volg ik de voltijdse studie Psychologie aan de Universiteit.

Anne, 45 jaar. Eindhoven
Ik kwam bij Bernadette voor een psychologisch gesprek: mijn relatie was beëindigd en mijn huis moest verkocht worden omdat ik het alleen niet op kon brengen. Ik had het gevoel alsof de grond onder mijn voeten verdwenen was. Ik had te maken met verschillende emoties: verdriet werd afgewisseld met boosheid en ik wist vaak niet hoe te handelen en wat ik met die emoties moest doen. Voor mij was het gesprek met Bernadette een gevoel alsof ze duidelijk antwoorden gaf op mijn vragen, om mij net die steun en advies te geven waardoor ik weer verder kon met mijn leven. Heel duidelijk en verhelderend was het voor mij. Ook op vragen zoals: waarom voel ik dit nu? Hoe hierin te handelen omdat je met heel veel emoties te maken hebt. Ik heb inmiddels 2 gesprekken met haar gehad en nu al is het voor mezelf veel duidelijker waarom ik bepaalde handelingen uitvoer en wat ermee te doen in een volgende fase in mijn leven. Ik ben erg blij dat ik bij Bernadette van Wouw in behandeling ben.

Deborah, 24 jaar. Den Bosch
Zo'n vijf jaar geleden begon ik af te vallen. Niet zomaar; ik vond mezelf niet mooi, was onzeker en twijfelde over alles. Ik had een hele intense band met mijn moeder en vertrouwde in alles op haar. Mijn vader was vaak van huis, aan het werk. Toen het op school moeilijk werd; ik leerde lang, hard en veel, begon ik te lijnen en heel veel te sporten. Ik viel veel af en mijn ouders begonnen me op de huid te zitten, dat ik meer moest eten. Dus stuurde mijn moeder me naar een POH bij de huisarts en ook naar een diëtiste (ik wilde helemaal niet op de weegschaal en haar dieet volgen). Ik kwam steeds verdrietig en depressief terug en stopte met beiden. Mijn moeder besloot op zoek te gaan naar een psycholoog. Zo kwam ik bij Bernadette. Ze anders, zo bijzonder haar therapie. Ze gaf me steun maar vooral inzichten in mijn gedrag. Ze zag zo goed, wat erachter lag. We werkten aan mijn zelfstandigheid (hechting), zelfvertrouwen en natuurlijk mijn eetgedrag. Ze gaf me heel veel oefeningen, die deden we dan ook samen en al vrij snel begon ik weer meer te eten. Ik kwam aan. Mijn ouders blij, ik nog meer! Ik heb heel veel over mezelf geleerd, waardoor ik nu een opleiding volg, die me ligt. Ik zie dat ik slim ben en ook mooi. Ik weeg weer 62 kg loop nog maar 1 keer per week hard. Zo trots op mezelf en dankbaar!

Merel, 31 jaar, Den Bosch
Ik heb een gedicht geschreven over mijn ervaring met Bernadette:

'In een sneltreinvaart werd alles op scherp gesteld.
Dingen die ik van mijzelf wist, dingen die ik nog niet van mijzelf wist,
of niet zo belangrijk leken... .
In een sessie werd alles helder.
Ik kreeg alle antwoorden op een dienblaadje geserveerd.
Maar moest nu zelf aan de slag.
Langzamerhand voelde ik meer houvast en rust.
De kiem werd geplant voor mijn eigen theaterproductiebureau.
Een hele bijzondere en positieve ervaring,
waar ik me open en onbevangen in heb gestort.'

Suzanne, 54 jaar, Drachten
Het was voor mijn een hele verademing om niet weer mijn hele levensverhaal te hoeven vertellen bij een of ander jong grietje, dat niet de levenservaring en het invoelingsvermogen heeft om mijn situatie écht te begrijpen. Bernadette sloeg direct de spijker op zijn kop. Ik heb geleerd om met mijn Fibromyalgie om te gaan. Ook heb ik de pijnlijke gebeurtenissen uit mijn verleden een plekje gegeven. Het voelt alsof ik balast kwijt ben, ik voel me fitter en veel minder bang. Bernadette, je doorziet dingen razendsnel, je bent begripvol en warm.

Willem, 61 jaar, Zeist
Vanwege relatieproblemen ben ik bij Bernadette gekomen. Ik was al 32 jaar getrouwd en had gevoelens ontwikkeld voor een andere vrouw. Ik was in de war en wist niet wat ik ermee aan moest. Bernadette gaf me inzicht in de problemen die al lang speelde tussen mij en mijn echtgenote. Ze vroeg me op de man af of ik gevoelens had ontwikkeld voor een andere vrouw en of ik nog aan mijn huwelijk wilde werken. Ik vertelde Bernadette over mijn situatie, maar ook dat ik mijn gezin niet wilde verliezen. Met Bernadette ben ik hard gaan werken aan mijn gedrag binnen de relatie. Toen ik mijn echtgenote enthousiast vertelde van mijn begeleiding bij Bernadette, heeft zij ook een afspraak gemaakt. We zijn vervolgens samen in relatietherapie gegaan. Daar hebben we geleerd om effectiever en duidelijker met elkaar te communiceren. Ook is het uiten van gevoelens en behoeftes voor mij gemakkelijker geworden. Ik heb weer het maatjes-gevoel van vroeger, wat ik al jaren kwijt was.

Peter, 23 jaar, Den Bosch
Ik heb in totaal op 3 basisscholen en 4 middelbare scholen gezeten en ben er even hard weer uitgeknikkerd: 'moeilijk kind' was steeds de reden. Tijdens en na iedere schoolperiode ben ik onderzocht door psychologen en een batterij andere hulpverleners. Erg eenzaam en verdrietig was die tijd. Tot ik een test bij Mensa deed en het kwartje viel: 'Hoogbegaafd' Dat was goed om te weten, maar loste mijn problemen niet op. Ik had nog steeds grote moeite met concentreren, was snel verveeld, vond de meeste leerstof doodsaai en had aan lessen volgen een broertje dood. Bovendien, wat ging ik doen met mijn intelligentie? Ik ben via een kennis bij Bernadette gekomen. Door mijn sessies met Bernadette kwam ik erachter wat me werkelijk boeide. Ik ben gaan studeren (twee studies), leerde me focussen en vooral 'opstarten' en doorzetten. Ik begreep van Bernadette hoe ik om kon gaan met mijn HSP zijn; ik had het gewoon nodig me af te zonderen met mijn muziek. Top!

Esther, 41 jaar, Beesd
Op mijn veertiende besloot ik te lijnen, terwijl ik eigenlijk helemaal niet dik was. Een vriendinnetje spoorde me aan. Ze was in mijn ogen mooi en slank en hield zich strak aan een streng fruit dieet met crackers. Dus deed ik dat ook. Na maandenlang streng lijnen, kreeg ik eetbuien. Ik vrat van alles, kon niet stoppen; 'Het maakt nu toch niet meer uit, de volgende dag begin ik wel weer met lijnen.' Dat lukte die dag tot de avond. Als ik thuis kwam vrat ik me weer vol. Soms braakte ik en kroop vol schuldgevoel en schaamte in bed. Ik kwam veel aan, zeker toen ik stopte met braken. Dus weer lijnen. Lijnen, afvallen volgde elkaar in rap tempo op. Dat hield ik jarenlang vol. In de tussentijd bezocht ik een psycholoog. Het werkte voor geen meter. Toen ik stopte met de therapie verweet ze me zelfs: 'dat ik een puinhoop maakte van mijn leven en er nooit vanaf zou komen.' Pas rond mijn dertigste kwam ik bij Bernadette terecht, via haar website. Ze wist waar ze over sprak, voelde ik direct en legde precies de vinger op de zere plekken. Ik ben een hele tijd bij haar gekomen. Ze doorzag zo enorm goed waar ik mee worstelde, wist me steeds weer verder te helpen. Nu zit ik eindelijk lekker in mijn vel, Ik heb al lange tijd geen (vr)eetbuien meer. Ik ben uiteindelijk wel 32 kilo afgevallen sinds de start van mijn behandeling bij Bernadette, maar juist omdat ik geen dieet volgde! Ik ben Bernadette zo dankbaar, ik heb er geen woorden voor. Ze heeft mijn leven totaal veranderd. Dat weet zo ook, omdat ik het haar zo vaak heb gezegd;-)

Sylvie, 34 jaar, Wassenaar
Ik kwam bij Bernadette omdat ik erg ongelukkig was in mijn relatie. Objectief gezien gaf mijn man me van alles; rijkdom en materiele veiligheid. In mijn hart was ik verdrietig. Ik heb diverse malen geprobeerd bij hem weg te gaan en heb tot twee keer toe een peperdure advocaat ingehuurd, die vele uren aan mijn zaak besteedde en aan mij declareerde. Het leverde me geen goede afspraken/oplossing op, omdat zijn advocaten iedere keer wonnen. Wel kostte het me duizenden euro's, waardoor ik een groot deel van mijn spaargeld kwijtraakte. Steeds weer ging ik naar hem terug. Tot ik bij Bernadette kwam. Door haar vond ik de kracht om voor mezelf te kiezen. Ik had nog veel te leren, omdat ik zowel emotioneel als financieel afhankelijk was van mijn man. Bernadette liet me zien dat in mijn situatie dure advocaten niet de oplossing waren. Ze bracht me in mijn kracht met haar positieve energie (een soort magnetiseren zonder me aan te raken) en door het talent van Bernadette kon ze me precies vertellen hoe slim te handelen - in mijn voordeel, waardoor ik na enkele sessies bij Bernadette al tot een goede financiele oplossing met mijn ex-man kwam. Had ik dit maar meteen gedaan. Ook voor mijn zoontje. Ik ben haar eeuwig dankbaar! Wat ik ook regelmatig tegen haar zeg ;-) Ze heeft me door het hele proces geloodst, waardoor ik nu alleen voor mijn kind kan zorgen en ben gaan studeren om binnenkort 'zelf mijn broek op te kunnen houden.' Hoe ze het doet weet ik niet, maar Bernadette heeft een bijzonder talent: Steeds als ik van haar vandaan kom, voel ik me heerlijk, prettig, rustig, fijn, minder in 'mijn hoofd' en gespannen. Ze geeft mensen een bepaalde energie, op een hele bijzondere wijze. 'Dat is haar talent,' zegt ze zelf. Ik ben er in ieder geval superblij mee. 'Zonder haar had ik het nooit gered,' zeg ik regelmatig. Volgens Bernadette heb ik het uiteindelijk 'allemaal zelf gedaan.'

Eefje, 41 jaar, Den Haag
Ik heb een drukke baan in het bedrijfsleven. Ik wilde graag promotie maken, maar wist niet hoe. Enige jaren geleden liep ik vast; ik had geen zin meer, zag tegen van alles op, was moe enz. Ik heb met Bernadette toen een aantal hele goede, richtinggevende gesprekken gevoerd. Ook gaf ze me de energie die ik nodig had. Als ik bij haar weg ga, zie ik de dingen helderder, voel me goed, alsof ik met positieve geladen ben. Ik werk nog steeds bij hetzelfde bedrijf, inmiddels ben ik opgeklommen tot Vice President. Ik kom elke maand nog bij Bernadette voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft me inzichten over de juiste wegen, die ik binnen mijn werk kan bewandelen met het oog op mijn carrière en alles daar omheen; wat er speelt, hoe ik met de mensen en omstandigheden om kan gaan. Ze ziet het gewoon, beschrijft bijvoorbeeld leidinggevenden en collega's die bij me werken, terwijl ze deze nog nooit gezien heeft. Ze slaat de spijker precies op z'n kop. Vol positieve energie kom ik steeds weer thuis. Ik krijg geen vergoeding van de zorgverzekering, maar het is het dubbel en dwars waard.

Edwin, 58 jaar, Hilversum
Ik ben vier jaar geleden mijn vrouw verloren aan borstkanker. Ik was er jarenlang kapot van en had geen puf om dingen te doen. Alles herinnerde me aan haar en dat wilde ik ook op een of andere manier; ik kampte met schuldgevoelens en miste haar gruwelijk. Ik kwam bij Bernadette, omdat ik haar website had gelezen. Ik twijfelde eerst om te gaan, omdat ik werkelijk niets met 'het paranormale' had. Uiteindelijk heeft haar gave me enorm geholpen. In de eerste sessie kon ze me zoveel over mijn vrouw, mij en onze relatie vertellen, dat ik er kippenvel van kreeg. Dit hielp me enorm met verwerken. Ik kon dingen een plaatsje gaan geven. Daarnaast is Bernadette een 'stevige tante' die niet terugdeinst voor confronteren. Dat is iets wat ik ook nodig had. Ze gaf ze me veel inzichten, waardoor ook het verdriet, boosheid en schuldgevoel een plekje kregen. Ik merkte dat ik langzaamaan mijn leven weer op ging pakken en heel, heel voorzichtig weer durfde te genieten.

Floor, 18 jaar, Maastricht
Omdat ik al veel psychologen had gezien, maar niemand mij kon helpen om te gaan met hoogbegaafdheid, wilde ik een consult met Bernadette proberen. Het was waanzinnig om eindelijk eens begrip en herkenning te voelen. Ik werd flink wakker geschud en ontdekte dingen van mezelf die ik nooit had begrepen of gevoeld. Ik bleek behalve slim ook erg sensitief. Met grote sprongen ging ik vooruit, toen ik leerde hoe hiermee om te gaan. Ik was erg faalangstig en kon me moeilijk concentreren. Daar heb ik hard aan gewerkt. Ik zit stukken beter in mijn vel. Ik ga inmiddels niet meer zo frequent naar Bernadette, omdat het niet nodig is. Af en toe nog voor een soort APK-onderhoudsbeurt. Dan helpt ze me weer op weg, geeft me positieve energie zonder dat ze me aanraakt ('energetische behandeling' heeft ze me verteld) waardoor ik me veel beter voel. Zo ontzettend verfrissend. Zeker na de hele berg psychologen en psychiaters, die ik sinds mijn jeugd heb bezocht en waardoor ik alle vertrouwen in goede hulp had verloren.

Berend, 49 jaar, Vught
Ik wist al wel dat ik gemakkelijk leerde, maar ondernemen zat niet in mijn bloed, meende ik. Tot ik vastliep. Via internet kwam ik bij Bernadette. Zij heeft me op de rit gezet door me te wijzen op mijn creativiteit en mogelijkheden. Ik had namelijk jaren daarvoor een product ontwikkeld in mijn vrije tijd dat al die tijd in de kast lag. Bernadette wees me erop dat ik het in de markt kon zetten, zelfstandig kon worden. Ook vertelde ze me hoe! Bernadette komt namelijk uit het bedrijfsleven en weet heel goed hoe het daar reilt en zeilt. Ook heeft ze supergoeie adviezen qua marketing, valkuilen, kansen. Dat alles heeft me zo'n boost gegeven; ik heb zelfvertrouwen, rust, kracht, zelfs de relatie met mijn vrouw is sterk verbeterd. Ook zij is er dolblij mee. Ik heb mijn angsten overwonnen en mijn krachten leren kennen. Mijn zelfgemaakt product is uitgegroeid tot een heus en gezond bedrijf waar ik met mijn gezin heel goed van leef. En dat is maar pas het begin. Het groeit enorm. Zo dankbaar. Dit had ik zelf nooit kunnen verzinnen en doen. Heerlijk om zelfstandig te zijn in je eigen bedrijf.

Marloes, 26 jaar, Den Bosch
Ik was al eerder vastgelopen in een studie en wist niet meer wat nou in hemelsnaam bij me paste. Bernadette liet me zien dat ik perfectionistisch was, snel afgeleid, en mijn interesse vlot kwijtraakte. Ook had ik mijn werkelijke passie niet ontdekt. Ik studeerde rechten, maar kwam erachter dat informatica me veel meer interesseerde (ik was er in mijn vrije tijd veel mee bezig). Dus ben ik gestart. Na heel wat tranen, die ik bij Bernadette heb achtergelaten, heb ik mijn angsten en leer-studieproblemen overwonnen. Ik ben afgestudeerd! Ik werk zelfs al. Super!

Rob, 17 jaar, Baarn
Ik was erg onrustig, sliep slecht en had concentratieproblemen. Ik ben HB getest, maar kon zijn draai niet vinden op school. Ik was al bij meerdere zorgverleners geweest en had al diverse onderzoeken en behandelingen gehad. Via via ben ik bij Bernadette gekomen. Al vlug merkte ik dat ik beter in mijn vel kwam te zitten. Ik werd rustiger en kreeg weer zin in school. Op school kreeg ik de feedback dat 'ze merken dat ik me beter concentreer en een opgewekte indruk maak.' Mijn vader vindt 'dat hij een veel gelukkiger kind heeft.' Daar is hij dan weer blij mee.

Annemieke, 18 jaar, Den Bosch
Ik ben de moeder van Annemieke en heb Bernadette een tijdlang met de auto naar Bernadette gebracht. Mijn dochter is namelijk erg gevoelig en voelde zich al op jonge leeftijd vaak buitengesloten op school. Ze kwam dan verdrietig thuis en wilde niet meer terug. Ze is niet alleen hoog sensitief maar moest ook heel veel van zichzelf. Alles moest goed, ook op school. Annemieke kreeg steeds minder zin om een opleiding te volgen. Ze speelde al jaren gitaar maar vond ook dat niet meer leuk. Ze werd steeds somberder. In de tijd bij Bernadette leerde ze om te gaan met het leven en haar gevoeligheid en haar perfectionisme. Ik merk dat ze beter voor zichzelf op komt (en niet alleen thuis!). Ze heeft zelfs het initiatief genomen om in een bandje te spelen, wow. Ik m Ik ben zo blij dat ik haar een hele medische molen heb kunnen besparen. Ze begint in mei met haar examens en mocht de overgang naar een andere opleiding wat moeizaam gaan, 'neem ik zeker contact op met Bernadette,' zo zegt ze zelf. Mijn dochter vertelde na iedere sessie met Bernadette: ‘dat ze zich heel fijn voelde als ze bij Bernadette was geweest.’