Behandeling
Klachten
Behandeling
Stress en Burn-out
• Relatieproblemen
Psychotrauma
Depressieve klachten
Angsten
Eetproblemen
Hoogbegaafdheid
Hoogsensitiviteit
Rouwverwerking
Opvoedingsproblemen
Expatriates
Relatietherapie bij Psycholoog Den Bosch, drs. Bernadette van Wouw

Relatietherapie wordt ingezet bij verschillende relatieproblemen. Zo kunnen partners die vaak hevige ruzies hebben, langzaam uit elkaar groeien of waar jaloezie of ontrouw speelt, voordeel hebben bij relatietherapie.

Relatieproblemen
Zelfs als het goed gaat tussen jullie kan het nuttig zijn om naar een relatietherapeut te gaan. In dat geval spreek je van relatie coaching. Een relatie kan bijvoorbeeld vanzelfsprekend zijn worden. Je kent elkaar door en door, althans zo lijkt het, maar bent elkaar wat uit het oog verloren; je hoefde immers geen moeite meer te doen.

In het algemeen geldt dat hoe langer wordt gewacht met het aanpakken van een moeizame relatie, hoe complexer de problemen worden. Het tijdig starten met relatietherapie is daarom belangrijk.

Relatiecrisis
Waarschijnlijker is het dat je dit leest omdat je momenteel in een vorm van een relatiecrisis zit. Misschien is er wel iets heftigs gebeurd, dingen waar een van jullie beiden moeilijk mee om kan gaan. Ruzies kunnen je vermoeien en je vraagt je af of je nog wel verder wilt. Wat de reden ook is; je kunt beter nu de volgende stap zetten en een afspraak maken.

Hechting
De diepere oorzaak van relatieproblemen ligt vaak in het verleden en heeft onder meer te maken met verschillen in achtergrond. Zo is de invloed van het gezin van herkomst op je denken, voelen en handelen groot en kunnen oude pijn, onvervulde verlangens of onuitgesproken verwachtingen leiden tot teleurstelling in de relatie.

Durf je naar je gedrag te kijken als iets van jezelf, dan kan je relatie groeien. Loop je ervoor weg, dan ontneem je jezelf de mogelijkheid om een diepere verbintenis aan te gaan met de ander en met jezelf. De kans is groot dat je in een volgende relatie opnieuw geconfronteerd wordt met relatieproblemen dat dan opgeroepen worden door een andere partner.

Werkt zon relatietherapie nu eigenlijk wel?
Ja, relatietherapie en zeker de methode waar ik mee werk is heel succesvol. Omdat ik psycholoog en paranormaal begaafd ben, geef ik je snel inzicht in je gedrag en de relatie. Relatietherapie bij Psycholoog Den Bosch is sterk resultaatgericht; er worden oplossingen aangedragen om de neerwaartse spiraal te doorbreken en de relatie bevredigend te maken. Voor een maximaal resultaat werk ik ook in individuele sessies. Juist als je ieder aan je eigen gedrag werkt zijn de resultaten gunstiger.

Respectvol uit elkaar gaan
Evengoed komt het voor dat stellen besluiten toch uit elkaar te gaan. Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. Ik kan jullie begeleiden het op een respectvolle manier te doen. Respectvol naar de ander, jezelf en naar eventuele kinderen. Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en alleen doorgaan. Als je dat zorgvuldig doet, sluit je een periode op een goede manier af.

Meer informatie omtrent relatietherapie binnen praktijk van Drs. Bernadette van Wouw vind je onder behandeling.