Even voorstellen


Therapeut Den Bosch Nog even iets over mezelf. Ik ben Bernadette van Wouw. In mijn praktijk Psycholoog Den Bosch behandel ik al vele jaren mensen met diverse problemen. Ik ben Registerpsycholoog NIP, psychosociaal therapeut en tevens paranormaal begaafd. In mijn werk versterken psychologisch inzicht en paranormaal begaafd zijn elkaar. Ik ben daarom in staat om meteen in de eerste sessie te starten. Je hoeft geen intakeprocedure te ondergaan.

Bedrijfsleven en Klinische psychologie

Na een loopbaan als manager in diverse bedrijven en internationale organisaties, heb ik jaren geleden het roer omgegooid. Ik heb mijn huis verkocht en ben van de opbrengst Psychologie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Na drieënhalf jaar ben ik Cum Laude afgestudeerd als doctorandus Klinische Psychologie. Aan mijn werkwijze is duidelijk te merken dat ik mijn carrière in het bedrijfsleven ben gestart: Ik werk resultaatgericht, zet cliënten aan het werk en leer ze hun gedrag te beïnvloeden en te sturen.

(Inter)nationaal wetenschappelijk onderzoek

In Engeland (UK) heb ik binnen University College London (UK) en Traumatic Stress Clinic London (UK) langere tijd intensief wetenschappelijk onderzoek verricht naar trauma en de stressverwerking bij posttraumatische stress stoornis (PTSS). Ik heb daarin samengewerkt met de internationaal befaamde trauma-specialist Professor of Clinical Psychology, Chris R. Brewin. Momenteel ben ik met mijn wetenschappelijk promotie onderzoek naar 'chronische traumatisering, hechting, hoogsensitiviteit en burnout' Universitair verbonden.

Specialistische opleidingen, trainingen en kennis

Verder heb ik verschillende specialistische opleidingen, scholingen en trainingen gevolgd en kennis verworven, waaronder: Psychosociale therapie, Directieve therapie, Oplossingsgerichte therapie, Cognitieve gedragstherapie, Energetisch werk, Hypnotherapie, Rationeel-Emotieve Therapie, Clientgerichte Psychotherapie, EMDR, Psychodynamische therapie, Gestalt therapie, Existentiële psychotherapie, Mentally Based Therapy (MBT), Exposure therapie en Mindfulness (MBSR), Droomanalyse, Systeemtherapie. In de therapie kijken we tevens naar welke kwaliteiten en talenten je bezit en hoe je die verder kunt ontwikkelen en gebruiken. Dit wordt Positieve Psychologie genoemd.

Extra instrument bij therapie

Al vanaf jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met mijn paranormaal talent. In de loop der jaren heb ik dit talent verder ontwikkeld, zodat ik het zuiver toe kan passen om mensen optimaal te kunnen begeleiden in de behandeling.

Psychologisch inzicht en ervaringsdeskundigheid

Voordat ik in 2007 startte met het begeleiden van mensen binnen mijn praktijk Psycholoog Den Bosch, ben ik jaren werkzaam geweest binnen de GGZ en heb ik gewerkt binnen een psychiatrische privé-praktijk.

Naast academische opgeleid psycholoog ben ik tevens ervaringsdeskundige op het vlak van burn-out, eetstoornis, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Deze ervaringsdeskundigheid is een groot voordeel in de behandeling, omdat ik precies weet wat je doormaakt en hoe ik je kan helpen om je problemen op te lossen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met me op en ga naar: Contact Psycholoog Den Bosch


Psycholoog Den Bosch is NIP geregistreerd