Behandeling
Klachten
Behandeling
Stress en burnout
Eetproblemen
Angstklachten
Hoogbegaafdheid
Hoogsensitiviteit
• Relatietherapie
Traumaverwerking
Rouwverwerking
Depressie
Opvoedingsproblemen
Concentratieproblemen
Slaapproblemen
Expat problemen
Onzekerheid
Relatietherapie bij Psycholoog Den Bosch

Relatietherapie kan ingezet worden bij verschillende relatieproblemen. Zo kunnen partners die vaak hevige ruzies hebben, langzaam 'uit elkaar groeien', of waar jaloezie of ontrouw speelt, voordeel hebben bij relatietherapie.

Relatieproblemen
Zelfs als het goed gaat tussen jullie kan het nuttig zijn om naar een relatietherapeut te gaan. In dat geval spreek je van relatie coaching. Een relatie kan bijvoorbeeld vanzelfsprekend zijn worden. Je kent elkaar door en door, althans zo lijkt het, maar bent elkaar wat uit het oog verloren; je hoefde immers geen moeite meer te doen.

In het algemeen geldt dat hoe langer wordt gewacht met het aanpakken van een moeizame relatie, hoe complexer de problemen worden. Het tijdig starten met relatietherapie is daarom belangrijk.

Relatiecrisis
Waarschijnlijker is het dat je dit leest omdat je momenteel in een vorm van een relatiecrisis zit. Misschien is er wel iets heftigs gebeurd, dingen waar een van jullie beiden moeilijk mee om kan gaan. Ruzies kunnen je vermoeien en je vraagt je af of je nog wel verder wilt. Wat de reden ook is; je kunt beter nu de volgende stap zetten en een afspraak maken.

Achtergrond
De diepere oorzaak van relatieproblemen ligt vaak in het verleden en heeft onder meer te maken met verschillen in achtergrond. Zo is de invloed van het gezin van herkomst op je denken, voelen en handelen groot en kunnen oude pijn, onvervulde verlangens of onuitgesproken verwachtingen leiden tot teleurstelling in de relatie.

Durf je naar je gedrag te kijken als iets van jezelf, dan kan je relatie groeien. Loop je ervoor weg, dan ontneem je jezelf de mogelijkheid om een diepere verbintenis aan te gaan met de ander en met jezelf. De kans is groot dat je in een volgende relatie opnieuw geconfronteerd wordt met relatieproblemen dat dan opgeroepen worden door een andere partner.

Wat betekent hechting voor relaties?
Elk kind heeft van jongs af aan het vermogen om zich te hechten met een ouder of verzorger. Door lachen, huilen, vastgrijpen, aankijken en zuigen zoekt een jong kind contact. Als de ouder adequaat reageert op deze behoeftes, ontwikkelt zich een veilige en stabiele band tussen ouder en kind.

Helaas loopt het regelmatig anders. Een ouder kan om diverse redenen niet in staat zijn het kind te bieden wat het nodig heeft. Zo kan een ouder zelf problemen hebben en worstelen met eigen emoties. Ook ziektes, scheiding, detentie of andere ingrijpende gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op de hechting van een kind. Het gevolg kan namelijk zijn dat een kind zich onveilig hecht.

Onveilig hechtingsgedrag blijft vaak ook in het latere leven een rol spelen. Als volwassene kun je bijvoorbeeld moeite hebben met het opbouwen en onderhouden van relaties, omdat je bezorgd bent dat intimiteit leidt tot afwijzing. Ook kun je psychologische problemen krijgen.

Werkt relatietherapie?
De methode waar ik mee werk is erg succesvol. Omdat ik psycholoog en paranormaal begaafd ben, geef ik je snel inzicht in je gedrag en de relatie. Relatietherapie bij Psycholoog Zeist is sterk resultaatgericht; er worden oplossingen aangedragen om de neerwaartse spiraal te doorbreken en de relatie bevredigend te maken. Voor een maximaal resultaat werk ik vaak ook in individuele sessies. Juist als je ieder aan je eigen gedrag werkt zijn de resultaten gunstiger. Durf je naar je oude pijn en gedrag te kijken, dan kun je de relatie gebruiken om te groeien.

Respectvol uit elkaar gaan
Evengoed komt het voor dat stellen besluiten toch uit elkaar te gaan. Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. Ik kan jullie begeleiden het op een respectvolle manier te doen. Respectvol naar de ander, jezelf en naar eventuele kinderen. Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en alleen doorgaan. Als je dat zorgvuldig doet, sluit je een periode op een goede manier af.

Relatietherapie bij Psycholoog Den Bosch is resultaatgericht; er worden oplossingen aangedragen om de neerwaartse spiraal te doorbreken en de relatie voor beide partners bevredigend te maken.

Meer informatie omtrent relatietherapie binnen de praktijk van Drs. Bernadette van Wouw vind je onder behandeling.