Behandeling
Klachten
Behandeling
Stress en burnout
Eetproblemen
Angstklachten
Hoogbegaafdheid
Hoogsensitiviteit
• Relatietherapie
Traumaverwerking
Rouwverwerking
Depressie
Opvoedingsproblemen
Concentratieproblemen
Slaapproblemen
Expat problemen
Onzekerheid
Relatietherapie bij Psycholoog Den Bosch

Relatietherapie wordt ingezet bij verschillende relatieproblemen. Zo kunnen partners die vaak hevige ruzies hebben, langzaam 'uit elkaar groeien', of waar jaloezie of ontrouw speelt, voordeel hebben bij relatietherapie.

Relatieproblemen
Zelfs als het goed gaat tussen jullie kan het nuttig zijn om naar een relatietherapeut te gaan. Een relatie kan bijvoorbeeld vanzelfsprekend zijn worden. Je kent elkaar door en door, althans zo lijkt het, maar bent elkaar wat uit het oog verloren; je hoefde immers geen moeite meer te doen. In dat geval spreek je van relatie coaching.

In het algemeen geldt dat hoe langer wordt gewacht met het aanpakken van een moeizame relatie, hoe complexer de problemen worden. Het tijdig starten met relatietherapie is daarom belangrijk.

Relatiecrisis
Waarschijnlijker is het dat je dit leest omdat je momenteel in een vorm van een relatiecrisis zit. Misschien is er wel iets heftigs gebeurd, dingen waar een van jullie beiden moeilijk mee om kan gaan. Ruzies kunnen je vermoeien en je vraagt je af of je nog wel verder wilt. Wat de reden ook is; je kunt beter niet te lang wachten om de volgende stap te zetten.

Achtergrond
De diepere oorzaak van relatieproblemen ligt vaak in het verleden en heeft onder meer te maken met verschillen in achtergrond. Zo is de invloed van het gezin van herkomst op je denken, voelen en handelen groot. Als volwassene kun je bijvoorbeeld bang zijn voor afwijzing en moeite hebben met het opbouwen en onderhouden van relaties.

Durf je naar je eigen gedrag te kijken dan kan je relatie groeien. Loop je ervoor weg, dan ontneem je jezelf de mogelijkheid om een diepere verbintenis aan te gaan met de ander en met jezelf. De kans is groot dat je in een volgende relatie opnieuw geconfronteerd wordt met (dezelfde) relatieproblemen.

Relatietherapie bij Bernadette van Wouw
De methode waar ik mee werk is erg succesvol. Omdat ik behalve psycholoog ook paranormaal begaafd ben, ben ik in staat je direct, in de eerste sessie, inzicht te geven in je gedrag en je relatie. Ook reik ik je handvaten aan om de neerwaartse spiraal te doorbreken.

Relatietherapie bij Psycholoog Den Bosch is sterk resultaatgericht. Het doel is je relatie weer bevredigend te maken. Voor een maximaal resultaat werk ik daarom ook in individuele sessies. Juist als je ieder aan je eigen gedrag werkt, zijn de resultaten gunstiger.

Respectvol uit elkaar gaan
Evengoed komt het voor dat stellen besluiten om toch uit elkaar te gaan. Zeker wanneer je samen kinderen hebt, is het belangrijk dat respectvol te doen. Psycholoog Den Bosch helpt je om een periode van je leven op een zorgvuldige, goede manier af te sluiten.

Meer informatie over relatietherapie bij Psycholoog Den Bosch vind je onder behandeling.